Rundvleestagliata alla fiorentina

Gerecht:  Antipasti, primo piatto – Secondo piatto

Porties: 6 personen

Bereidingstijd: 15 min.

Baktijd: 10 min.

Wachttijd: 1 uur

Fijne sneetjes rundvlees met stronkjes parmigiano.

U kan de gebruiksklare schilfers parmigiano reggiano vervangen door schilfers die u zelf heeft afgeschraapt van een punt 24 maanden gerijpte parmigiano reggiano!

Ingrediënten:

• 3 runderpavés

• 120g geraspte parmigiano reggiano van Casa Azzurra

• 80g parmigiano reggiano in schilfers van Casa Azzurra

• 20g gedroogde kruiden

• 2cl extra zuivere olijfolie

• 40g radicchio

• 40g rucola

• zout

• peper

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C (th. 7 – 390 °F)

2. Was en verwijder de blaadjes van de sla en verwijder vervolgens de blaadjes van de radicchio’s.

3. Meng in een schotel een centiliter olijfolie met de gedroogde kruiden en het zout. Voeg de pavés toe en laat 1 uur in een koele ruimte marineren (als u hiervoor de dag voordien geen tijd had).

4. Verdeel de geraspte parmigiano reggiano over een ovenplaat bedekt met bakpapier en zet 10 minuten in de oven. Haal de parmigiano reggiano zodra hij begint te verkleuren uit de oven en laat afkoelen. Snijd de kaas vervolgens in stukken met een scherp mes.

5. Schroei de pavés 2 minuten aan elke kant dicht in een zeer warme pan met een streepje olijfolie. Op smaak brengen.

6. Snijd de pavés in sneetjes van 2 tot 3 millimeter dik en verdeel hen over verschillende plankjes. Voeg de salades toe, de ruiten en schilfers parmigiano reggiano en breng vervolgens weer op smaak.

7. Meteen opdienen.

Opmerking:

Gebruikte kazen:
Parmigiano Reggiano Casa Azzurra Geraspte 
Parmigiano Reggiano Casa Azzurra Schilfers