Pizza Casa Azzurra

Gerecht:  Secondo piatto

Porties: 6 personen

Bereidingstijd: 10 min.

Baktijd: 12 min.

Wachttijd:

Met mozzarella di bufala en parmaham …

U kan de mozzarella di bufala vervangen door mozzarella van koemelk. Voeg de mozzarella in dit geval toe wanneer u begint te bakken. Verdeel de sneden parmaham en de basilicum over het geheel wanneer u alles uit de oven neemt. De mozzarella di bufala zal lekkerder smaken als u hem op het einde van de baktijd toevoegt. Hij zal zo zijn typische en delicate smaak bewaren en zo gaat er ook geen melk verloren.

Ingrediënten:

• 1 pizzadeeg

• 400g tomatencoulis

• 2 bollen mozzarella van Casa Azzurra (bollen van 125 g)

• 120g parmaham

• ½  bussel basilicum

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 210 °C (th. 7 – 360 °F)

2. Snijd de mozzarella di bufala van Casa Azzurra in fijne sneetjes.

3. Spreid het pizzadeeg uit, verdeel de tomatencoulis tot op 1 cm van de rand. Plaats vervolgens 12 minuten in de oven.

4. Neem de pizza uit de oven en plaats de sneden mozzarella di bufala van Casa Azzurra, de parmaham en basilicumblaadjes erop.

5. Meteen opdienen.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Bolletjes mozzarella van Casa Azzurra