Melanzane alla parmigiana

Gerecht:  Antipasti, primo piatto – Secondo piatto

Porties: 6 personen

Bereidingstijd: 30 min.

Baktijd: 25 min.

Wachttijd: 

Laagjes gegrilde aubergines, tomaten en parmigiano reggiano … Degusteer de parmigiana als voorgerecht of hoofdschotel. En voor een nog rijkelijkere schotel kan u de aubergineschijfjes bakken nadat u ze liet uitlekken.

Als u geen aubergines heeft, kan u ze vervangen door courgettes. U kan de parmigiano reggiano ook vervangen door pecorino romano …

Ingrediënten:

• 2 aubergines

• 200g tomatenpulp

• 250g mozzarella van koemelk van Casa Azzurra (2 bollen van 125 g of 1 cilinder van 250 g)

• 2cl olijfolie

• 120g geraspte parmigiano reggiano van Casa Azzurra

• zout

• peper

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6 – 360°F).

2. Snijd de aubergines en de mozzarella in schijfjes.

3. Bak de aubergines 10 min. lang in een warme pan met olijfolie en draai ze halverwege om.

4. Wissel de lagen aubergines, mozzarella, tomatenpulp en parmigiano reggiano af in een gratinschotel waarbij u elke laag op smaak brengt.

5. Herhaal 2 tot 3 keer afhankelijk van de grootte en hoogte van de schotel.

6. Werk af met de geraspte parmigiano reggiano.

7. Plaats 15 min. in de oven tot de parmigiano reggiano kleur krijgt.

Opmerking:

Cheese used:
Parmigiano Reggiano Casa Azzurra 
Mozzarella von koemelk Casa Azzurra