Italiaanse hamburger

Gerecht:  Secondo piatto

Porties: 6 personen

Bereidingstijd: 15 min.

Baktijd: 10 min.

Wachttijd: 

Een heerlijke burger met mozzarella…

Om de mozzarella te gratineren plaatst u de steaks met kaas erbovenop 2 minuten lang in de oven op 200 °C (390°F).

Ingrediënten:

• 6 ciabatta-burgerbroodjes

• 6 hamburgersteaks

• 6 sneden van 30 g mozzarella van Casa Azzurra

• 30g pesto

• 30g gekonfijte tomaten

• 50g rucola

• 6 sneden parmaham

• 1cl extra zuivere olijfolie

• zout

• peper

Instructies:

1. Schroei de steaks 2 minuten aan elke kant dicht in een zeer warme pan met een streepje olijfolie. Plaats op het einde van de baktijd een snede mozzarella op elke steak en kruid af.

2. Toast de burgerbroodjes.

3. Bestrijk de onderste helft van het burgerbroodje met pesto. Voeg vervolgens de steak met de mozzarella toe, de parmaham en nadien de rucola en tomaten. Op smaak brengen en meteen opdienen.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Mozzarella Casa Azzurra