Arancini van rijst

Gerecht:  Secondo piatto

Porties: 6 personen

Bereidingstijd: 30 min.

Baktijd: 20 min.

Wachttijd: 

Als u Sicilië bezoekt, ga dan vooral niet voorbij aan de arancini! De meest bekende varianten zijn gevuld met een vleessaus en erwten, maar er bestaan ook arancini in heel wat andere vormen: rond of peervormig en met verschillende vullingen,  zoals spinazie en mozzarella of ricotta.

Ingrediënten:

• 200g rijst

• 150g gehakt

• 2 eigelen

• 120g tomatencoulis

• 50g water gekookte erwten

• 50g wortelen

• 50g uien

• 20g selderij

• 50g droge witte wijn

• 40g geraspte parmigiano reggiano van Casa Azzurra

• 120g boter

Voor het paneermeel:

• 3 eigelen

• paneermeel (hoeveelheid naar wens)

• bloem (hoeveelheid naar wens)

• frituurolie

Instructies:

1. Hak de uien, selderij en wortelen fijn en bak ze op een zacht vuur in 80 g boter om ze zacht te maken.

2. Voeg het vlees toe, laat goed bakken, blus met de wijn en laat verdampen.

3. Voeg zout en peper toe en vervolgens ook de tomatencoulis. Laat 15 minuten bakken.

4. Bak intussen de rijst in een aparte pan goudbruin in de rest van de boter, voeg dan de saus bij het vlees en laat bakken (ongeveer 20 minuten) en voeg warme bouillon toe.

5. Voeg 5 minuten vóór het einde van de baktijd de erwtjes toe. Haal de rijst van het vuur en laat afkoken.

6. Voeg de kaas en de eigelen toe wanneer de rijst koud is.

7. Maak met de rijstbrij balletjes van 45/50 gram (dit zijn de arancini).

8. Haal de arancini door de bloem en vervolgens door de geklopte eieren.

9. Bedek deze tot slot met paneermeel, frituur hen in warme olie en laat hen zodra ze goudbruin zijn uitlekken op absorberend papier.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Geraspte Parmigiano Reggiano Casa Azzurra