Tiramisu

Gerecht: Dolce

Porties: 8 personen

Bereidingstijd: 20 min.

Kooktijd: 

Wachttijd: 2 uur

De koning van de Italiaanse desserts!

Ingrediënten:

• 300g boudoirkoekjes

• 35cl koude sterke koffie

• 5 eieren

• 150g poedersuiker

• 250g mascarpone van Casa Azzurra

• 1 soeplepel amaretto

• 1 soeplepel bittere cacao

Instructies:

1. Meng de eigelen met de suiker.

2. Leng geleidelijk aan met de mascarpone en voeg vervolgens de amaretto toe om de mengeling gelijk te maken.

3. Klop het eiwit tot mousse en meng met de bereiding.

4. Dip de koekjes in de koffie.

5. Bestrijk de bodem van een vierkanten bakvorm met een laagje koekjes en bedek dit laagje vervolgens met een laag van de bereiding (met een spatel).

6. Strijk de bereiding mooi glad.

7. Herhaal: nog een laag koekjes en nog een laag van de bereiding.

8. Bestrooi met bittere cacao.

9. Laat gedurende 2 uur afkoelen.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Mascarpone Casa Azzurra