Siciliaanse cannoli

Gerecht:  Dolce

Porties: 20 cannoli

Bereidingstijd: 40 min.

Bereidingstijd:

Wachttijd: 4 uur

De oorsprong van de Siciliaanse cannolo:
De oorsprong van de cannolo, meesterwerk van de patisserie, is legendarisch. Men zegt dat de cannolo het licht zag in Caltanissetta, het oude ‘Kalt El-Nissa’, de zetel van Saraceense harems waar de vrouwen heerlijke gebakjes bereidden, waaronder cannoli. Andere bronnen vertellen echter dat dit dessert voor het eerst gemaakt werd door de zusters van een klooster nabij Caltanissetta voor het carnaval.

Ingrediënten:

Voor het deeg van 20 cannoli:

• 250g bloem

• 30g reuzel

• 25g suiker

• 10g bittere cacao

• 1 lepel wijnazijn

• Ongeveer 130 g water

•  Frituurolie

Voor de vulling van 20 cannoli:

600g  ricotta van Casa Azzurra

230g poedersuiker

70g gekonfijte sinaasappel

2 zakjes vanillesuiker

Voor de versiering:

Gekonfijt fruit in kwartjes

Poedersuiker

Instructies:

Voor het deeg:

1. Meng alle ingrediënten. Laat het deeg 4 uur rusten en dek het af zodat het niet uitdroogt. Ga er vervolgens met de deegrol over en vorm zeer fijne schijfjes van 12 cm diameter.

2. Rol elke deegschijf over een vorm voor cannolo van 12 cm en zorg ervoor dat u de randen goed dichtmaakt met een beetje water.

3. Frituur de cannoli in kokende olie en laat ze uitlekken op absorberend papier.

4. Wacht enkele minuten en haal het gebak met een klem uit de bakvorm.

Voor de vulling:

5. Klop de ricotta met de poedersuiker en de vanillesuiker.

6. Voeg de fijngehakte gekonfijte vruchten toe en plaats de vulling vervolgens in de koelkast tot u het dessert opdient.

7. Plaats de ricotta in een spuitzakje en vul de cannoli. Leg deze vervolgens op een schotel.

Voor de versiering:

8. Garneer de cannoli met het gekonfijte fruit. Bestrooi met poedersuiker en dien meteen op.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Ricotta Casa Azzurra