Ricottacheesecake

Gerecht:  Dolce

Porties: 6 personen

Bereidingstijd: 30 min.

Kooktijd:

Wachttijd: 1 uur

De ricotta van CASA AZZURRA is een ideale kaas voor uw hartige, zoete, warme én koude bereidingen! Het is een polyvalent product, de ‘room’ van Italië zeg maar! Zijn textuur is licht korrelig, wat een teken van kwaliteit is. Hij bevat slechts 12 procent vetstof en is dus goed voor de lijn.

U kan ook voor een versie in individuele verrines gaan!

Ingrediënten:

• 200g cantuccini-koekjes (dit zijn droge koekjes met amandelen)

• 100g boter

• 500g ricotta van Casa Azzurra

• 10cl vloeibare room

• 160g poedersuiker

• 250g frambozen

• 3 gelatineblaadjes (2 gram)

• 3cl water

Instructies:

1. Laat eerst de boter smelten. Verbrijzel de cantuccini-koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de bereiding vervolgens in een bakvorm met scharnier. Laat het geheel rusten in de koelkast.

2. Meng vervolgens de helft van de frambozen met water om er een coulis van te maken.

3. Dep daarna de gelatineblaadjes in koud water om ze zacht te maken. Laat de room koken en voeg de gelatine toe. Gebruik al uw kracht om goed te mengen. Meng dan de ricotta met de room en gelatine, suiker en frambozencoulis.

4. Haal de basis uit de koelkast. Vul deze met uw ricottabereiding.

5. Zet uw bereiding weer in een koele ruimte en laat een uur rusten.

6. Dresseren in een handomdraai: open de bakvorm en plaats enkele frambozen op de cheesecake.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Ricotta Casa Azzurra