Yoghurttaart met parmigiano reggiano

Gerecht:  Antipasti, primo piatto

Porties: 8 personen

Bereidingstijd: 10 min.

Kooktijd: 45 min.

Wachttijd:

Een voorstel van Marie-Carmen, ideaal voor de aperitief in combinatie met een zelfgemaakte tomatensaus, of zelfs als voorgerecht met een salade. En zo zijn er heel wat variaties mogelijk: wees creatief!

U kan twee zakjes PARMIGIANO REGGIANO gebruiken of 1 zakje PARMIGIANO REGGIANO afwisselen met 1 snee GORGONZOLA en MASCARPONE … Of nog heel wat anders, u bent de chef!

Ingrediënten:

• 1 pot yoghurt

• 3 potjes bloem

• 1 potje extra zuivere olijfolie

• 1 zakje gist

• ½ theelepel zout

• 3 eieren

• 120g parmigiano reggiano van Casa Azzurra (2 zakjes)

• 1 pakje spekreepjes

• peper

Instructies:

1. Meng de basis (yoghurt, bloem, olijfolie, gist en zout).

2. Voeg uw persoonlijke ingrediënten toe om de bereiding af te werken (bijvoorbeeld parmigiano reggiano + spekreepjes).

3. Smeer een bakvorm in met boter en bloem.

4. Giet de bereiding in de bakvorm.

5. Verwarm de oven voor op 200 °C. (390°F).

6.  Laat 45 minuten bakken, haal uit de oven en verwijder uit de bakvorm.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Parmigiano Reggiano Casa Azzurra