Verrines met perzik en bolletjes mozzarella

Gerecht:  Antipasti, primo piatto

Porties: 4 personen

Bereidingstijd: 10 min.

Baktijd: 

Wachttijd:

Perziken en nectarines zijn beschikbaar op de markt van juni tot september. Neem voor de bereiding van dit recept rijpe vruchten: het fruit moet geel zijn en met een lichte handdruk wordt de vrucht zacht en komt de geur vrij.

Ingrediënten:

• 450g ontpitte perziken of nectarines

• 240g minibolletjes mozzarella van Casa Azzurra

• 20g extra zuivere olijfolie

• Basilicum

• Witte peper

• Zout

Instructies:

1. Spoel de perziken, snijd hen in sneetjes en leg ze op de bodem van de verrines.

2. Versnipper de basilicum met de hand en strooi over de stukjes perzik.

3. Plaats de mozzarellabolletjes erop.

4. Kruid met olie en zeer weinig zout. Werk af met een snuifje witte peper.

Opmerking:

Gebruikte kaas:
Bolletjes mozzarella van Casa Azzurra