Panzerotti alla ricotta

Gerecht: Antipasti, primo piatto – Secondo piatto

Porties: 6 personen

Bereidingstijd: 10 min.

Baktijd: 9 min.

Wachttijd:

De ricotta van CASA AZZURRA is een ideale kaas voor uw hartige, zoete, warme én koude bereidingen! Het is een polyvalent product, de ‘room’ van Italië zeg maar! Zijn textuur is licht korrelig, wat een teken van kwaliteit is. Hij bevat slechts 12 procent vetstof en is dus goed voor de lijn.

De variaties die u ermee kan creëren zijn al even grenzeloos als uw creativiteit! Een voorbeeld: een mengeling van geplette tomaten met stukjes mozzarella. Maar waarom ook geen zoete panzerotti als dessert?

Ingrediënten:

• 250g ricotta van Casa Azzurra

• 3 sneden parmaham

• 1 eigeel

• 40g pijnboompitten

• extra zuivere olijfolie

• zout

• peper

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op  180°C (360°F).

2. Verwijder de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn. Snijd vervolgens fijne reepjes parmaham.

3. Brand de pijnboompitten 5 minuten lang in een pan op een zeer hoog vuur en blijf roeren.

4. Meng het geheel: ricotta, basilicum, ham en pijnboompitten. Breng op smaak naar believen en uw vulling is klaar!

5. Snijd met een scherp mes cirkels van ongeveer 12 cm diameter uit het pizzadeeg.

6. Garneer elke cirkel met uw ricottabereiding.

7. Sluit de tasjes. Zorg ervoor dat de randen goed ingesmeerd zijn met eigeel om alles goed hermetisch te maken. Smeer elk stuk in met olijfolie, snijd wat overtollig is af en plaats 8 minuten in de oven(180°C – 360°F).

Opmerking:

Volgens het originele recept worden ze gefrituurd in olijfolie, maar in de oven lukt dit even goed (en dit is minder vet). Degusteer hen goed warm als voorgerecht of hoofdgerecht met een salade bijvoorbeeld.

Gebruikte kaas:
Ricotta Casa Azzurra