MOZZARELLA DI BUFALA CAMPANA BOB 125 G

De mozzarella di bufala campana of mozzarella van buffelmelk is een kaas met beschermde oorsprongsbenaming (BOB). Hij wordt in Campanië geproduceerd op basis van rauwe melk van waterbuffels met een zwarte vacht.

De bollen mozzarella di bufala van Casa Azzurra zijn van uitzonderlijke kwaliteit en hebben een enigszins strakke fijne korst die de romige kern omhult. De buffelmelk zorgt voor zijn rijkelijke en typische smaak.
Deze mozzarella hoeft niet gerijpt te worden en kan dus meteen na de productie geconsumeerd worden. De zoutoplossing waarin de mozzarella zit, zorgt voor een bewaring in optimale omstandigheden.

Gebruiksadvies:

Italianen degusteren hem traditionelerwijze koud in schijfjes met een streepje olijfolie en gemalen peper. Hij past perfect bij tomaten. Te degusteren op kamertemperatuur.

U kan de mozzarella ook op het einde van de baktijd in dunne schijfjes laten smelten over warme bereidingen zoals pizza’s, groentegratins, lasagnes of cannelloni.

Zo herkent u een échte Italiaanse mozzarella in één enkel gebaar:

Snijd de bol in twee stukken en druk vervolgens lichtjes met de punt van uw mes op de bovenkant van een gesneden kant. Nu ziet u druppeltjes melk uit de halve bol sijpelen. Is dit het geval? Dan kan u er zeker van zijn dat er een echte mozzarella op uw bord ligt.

Ingrediënten:

Volle gepasteuriseerde buffelmelk, natuurlijk serum, zout, microbieel stremmingsmiddel.